Beslenme ve Diyetetik
1 sayfadaki 1 sayfası
Beslenme ve Diyetetik
Beslenme ve diyetetik programının amacı, beslenme ve besinlerle ilgili bilimsel ilkelerin, sağlığın korunması ve hastalıkların iyileştirimesi çalışmalarının uygulanması alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmek ve beslenme sorunlarına yönelik araştırmalar yapmaktır.
Bölüm mezunlarına diyetisyen unvanı verilir.
Mezunların çalışma alanları: Sağlık sektörü ( özel ve kamu), Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Eğitim ve Sağlık Ocakları, Ana Çocuk Sağlığı Merkezleri, SSK, Mediko Sosyal Merkezleri, Huzurevi, Silahlı Kuvvetlere bağlı sağlık kuruluşları.
Öğrenim Süresi: 4 yıl
Okutulan Dersler: Genel Kimya, yönetim ekonomisi, beslenme ve diyetiğe giriş, anatomi, fizyoloji, beslenme kimyası, ana ve çocuk beslenmesi, toplum beslenmesi, besin kimyası, diyet tedavisi, genel mikrobiyoloji, biyo – istatistik.
Aldığı puan türü ve özellikleri: Sayısal puanı ve ile öğrenci alınmaktadır. Fen, fen bilimleri, klasik fen, tabii bilimler, fen- matematik alan- kol bölümlerinden mezun olanlar ilgili programı tercih ettikleri takdirde AOBP 0,5 katsayısı ile çarpılır.
Diyatisyen ne iş yapar?
Hastanelerde ve diğer kuruluşlarda bireyler ve gruplar için normal ve iyileştirici diyetleri planlar, hazırlar ve denetler. Diyetlerin besleyici değerlerini saptar, gereksinilen besinlerin miktarlarını saptayarak satın alınmasını sağlar. Besinlerin hazırlanmasıyla ve servisiyle ilgili araç ve gerçlerin satın alınmasını , yerleştirilmesini, kullanılmasını ve bakımını sağlar. Sağlık ilkelerine uygun besin seçer, hazırlama ve saklama konusunda birey ve saklama konusunda birey ve grupları eğitir. Beslenme sorunlarını araştırır
Bölüm mezunlarına diyetisyen unvanı verilir.
Mezunların çalışma alanları: Sağlık sektörü ( özel ve kamu), Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Eğitim ve Sağlık Ocakları, Ana Çocuk Sağlığı Merkezleri, SSK, Mediko Sosyal Merkezleri, Huzurevi, Silahlı Kuvvetlere bağlı sağlık kuruluşları.
Öğrenim Süresi: 4 yıl
Okutulan Dersler: Genel Kimya, yönetim ekonomisi, beslenme ve diyetiğe giriş, anatomi, fizyoloji, beslenme kimyası, ana ve çocuk beslenmesi, toplum beslenmesi, besin kimyası, diyet tedavisi, genel mikrobiyoloji, biyo – istatistik.
Aldığı puan türü ve özellikleri: Sayısal puanı ve ile öğrenci alınmaktadır. Fen, fen bilimleri, klasik fen, tabii bilimler, fen- matematik alan- kol bölümlerinden mezun olanlar ilgili programı tercih ettikleri takdirde AOBP 0,5 katsayısı ile çarpılır.
Diyatisyen ne iş yapar?
Hastanelerde ve diğer kuruluşlarda bireyler ve gruplar için normal ve iyileştirici diyetleri planlar, hazırlar ve denetler. Diyetlerin besleyici değerlerini saptar, gereksinilen besinlerin miktarlarını saptayarak satın alınmasını sağlar. Besinlerin hazırlanmasıyla ve servisiyle ilgili araç ve gerçlerin satın alınmasını , yerleştirilmesini, kullanılmasını ve bakımını sağlar. Sağlık ilkelerine uygun besin seçer, hazırlama ve saklama konusunda birey ve saklama konusunda birey ve grupları eğitir. Beslenme sorunlarını araştırır
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz